Változások a parkolás rendjében októbertől

Tisztelt Gépjárműtulajdonosok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy 2022. október 15. napjától a várakozási hozzájárulások kiadásának és használatának feltételei megváltoznak!

Újbuda közterületein a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról és a várakozás díjáról szóló 26/2010. számú XI. ÖK rendelet új rendelkezéseinek októberi hatálybalépésével az alábbiakra hívjuk fel a figyelmüket:

  • Várakozási zónák kerülnek kijelölésre:

A díjfizető övezetbe vont várakozási övezetek területén négy lakossági várakozási övezetet alakítunk ki. 2022. október 15. után kiváltott lakossági engedélyek csak a kérelmező állandó lakóhelye szerinti várakozási zónára lesznek érvényesek (részletes információkért kattintson az alábbi linkre: Várakozási zónák területének meghatározása).
A 2022. október 15-ig kiadott lakossági várakozási engedélyek, az engedélyen feltűntetett érvényességi idő végéig (2023. március 31.), Budapest XI. kerületi várakozási övezet mindenkori díjszedés alá vont teljes területére érvényesek maradnak!

  • Bérlői várakozási hozzájárulás

Új típusú várakozási hozzájárulást vezetünk be azoknak, akik a díjfizető övezet területén, bérelt lakó ingatlanban laknak. A bérlői várakozási hozzájárulás igénylésének részletes szabályait az alábbi linken találják: Bérlői várakozási hozzájárulás.

  • Ügyfélablak rendszer

A 2022. évi engedélyek kiadásához kapcsolódóan megteremtettük a lehetőségét, hogy a lakossági engedélyeket az ÜGYFÉLABLAK rendszeren keresztül online váltsák ki ügyfeleink. A lakosság részéről tapasztalt pozitív visszajelzések alapján a rendszert tovább fejlesztettük. 2022. novembertől lehetőség van valamennyi várakozási engedélyt elektronikusan igényelni.

Az alábbi várakozási hozzájárulás iránti kérelmek nyújthatók be:

  • lakossági várakozási hozzájárulás;
  • gyermekszállítás iskolába várakozási hozzájárulás (általános iskola 1-5. évfolyamán tanuló gyermek szülője részére);
  • gyermekszállítás bölcsődébe, óvodába várakozási hozzájárulás (bölcsődébe, óvodába járó gyermek szülője részére);
  • bérlői várakozási hozzájárulás;
  • gazdálkodói várakozási hozzájárulás;
  • egészségügyi várakozási hozzájárulás.
  • Kelenföldre és Őrmezőre érvényes engedélyek

2022. december 1. napjától Kelenföldön és Őrmezőn is kialakítjuk a díjfizető övezeteket. Az új várakozási övezetekben érvényes lakossági várakozási hozzájárulással (lakossági engedély) a parkolás ingyenes.
Kelenföldre és Őrmezőre érvényes engedélyeket 2022. november 1. napjától lehet kiváltani regisztrációt követően online (ÜGYFÉLABLAK) vagy személyesen.
További részletek: KELENFÖLD és ŐRMEZŐ

  • Éves várakozási díj

Felhívjuk figyelmüket, hogy a lakossági várakozási hozzájárulások esetén az éves várakozási díj az első gépjármű esetén 12 ezer forint, a második gépjármű esetén 24 ezer forint.

Jó utat és biztonságos közlekedést kívánunk!

Újbuda Parkolásüzemeltető Nonprofit Kft.