Rólunk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának Képviselő-testülete a 32/2020. (II.27.) számú határozatával elfogadta a parkolási koncepcióját, amelyben úgy határoztak, hogy egy önálló gazdasági társaságot hoznak létre a parkolás-üzemeltetési közfeladatok ellátására.


A városvezetés célja az új társaság megalakításával elsődlegesen az volt, hogy a jogszabályi feltételeknek teljes mértékben megfelelve, egy 100 %-os önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság lássa el a parkolás-üzemeltetési közfeladatokat.
Emellett fontos célkitűzés a társaság előtt, hogy a jelenlegi gyakorlattal szakítva, lehetőség szerint minél kevesebb alvállalkozót vonjunk be és saját erőforrásokból, saját munkatársakkal lássuk el a feladatot. Így saját munkatársak fogják végezni az ellenőrzési feladatokat, valamint az automaták karbantartását és a pénzkazetták begyűjtését.


A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken 2020. július 1. napján vesszük át az üzemeltetést, 1356 parkolóhelyen és 43 parkolójegy-kiadó automatával.
A kerületi önkormányzat tulajdonában álló közterületeken található 4303 parkolóhelyen 2021. január 1. napjától vesszük át az üzemeltetést.