Szentimrevárosban augusztustól bővül a díjfizető övezet

Tájékoztatjuk, hogy Újbuda Önkormányzata a közterületi várakozás fejlesztése keretében bővíti a várakozási övezeteket. Felhívjuk a figyelmét, hogy várhatóan 2022. augusztustól a várakozási díjköteles zónát kiterjesztjük az alábbiak szerint:

Tas vezér utca – Villányi út – Molnár C. Pál lejtő – Somlói út – Alsóhegy utca – Villányi út – Budaörsi út – Nagyszőlős utca – Ajnácskő utca – Hamzsabégi út -Bartók Béla út – Ulászló utca által határolt terület, kerületi fenntartású útjain.
(Somlói út kivételével)

A fővárosi tulajdonú utak (Bocskai út, Karolina út, Nagyszőlős utca, Villányi út) várhatóan ősszel válnak díjkötelessé.

A térkép tájékoztató jellegű

Tájékoztatjuk, hogy az új, Szentimreváros területén érvényes lakossági engedélyeket az Ügyfélablak rendszerén keresztül 2022. június 16. napjától lehet ingyenesen kiváltani.

2022. június 15. napjától ügyfélszolgálati irodánkban személyesen van lehetőség a kérelmeket benyújtani.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Szentimrevárosba kiváltott lakossági engedélyek csak 2022. augusztus 1. napjától lesznek érvényesek.

AZ ÚJ VÁRAKOZÁSI ÖVEZETBEN A VÁRAKOZÁSI HOZZÁJÁRULÁSSAL RENDELKEZŐKNEK (lakossági engedély) A PARKOLÁS INGYENES.

Engedélykiváltás SZEMÉLYESEN az ügyfélszolgálati irodában:

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA
1113 Budapest, Bartók Béla út 79.
telefon: +36 1 790-8830
e-mail: ugyfelszolgalat@ujbudaparkolas.hu

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy egészségügyi hozzájárulás, és gazdálkodói hozzájárulás kiváltására csak személyesen ügyfélszolgálati irodánkban van lehetőség.


A 2022. évre kiváltott várakozási hozzájárulások Újbuda valamennyi díjfizető övezetében érvényesek (kivéve: Műegyetem rakpart, Infopark). Ugyanakkor már most felhívjuk figyelmüket, hogy a 2023. évtől várakozási zónákat alakítunk ki, így a kiváltott engedélyek csak meghatározott területre lesznek érvényesek.