ÁFÁ-s számlaigénylése

Ügyfélszolgálatunk ÁFA-s számlát a készpénzzel megváltott jegyekről, befizetett pótdíjakról és egyéb befizetésekről állít ki. Fontos megjegyezni, hogy a megváltott parkolójegyek esetében csak az eredeti bizonylatok ellenében áll módunkban az ÁFÁ-s számlát kiállítani.

Az ÁFÁ-s számla igénylése történhet postai úton és személyesen ügyfélszolgálati irodánkban.

Ügyfélszolgálati irodánk: 1113 Budapest, Bartók Béla út 79.

Postai címünk: 1112 Budapest, Cirmos utca 8.

Fontos kiemelni: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: ÁFA tv.) 163. § (2) bekezdés c) pontja értelmében a parkolójegy megváltása során megfizetett várakozási díjról, illetve a díjfizetés nélküli várakozás esetén fizetendő várakozási- és pótdíjról számla kiállítására kizárólag a teljesítés, azaz a várakozási díj megfizetésének (parkolójegy váltás) napjától számított 8 napon belül van lehetőség, teljesítésenként külön-külön egyedi számlával.

A pótdíj befizetésről kiállított számla az 1988. évi I. törvény alapján minden esetben két elkülöníthető tételből áll, várakozási díjból és pótdíjból. A felsorolt két tétel közül, csak a várakozási díj tartalmaz ÁFÁ-t, a befizetett összeg pótdíj része nem tartalmaz ÁFÁ-t!

ÁFÁ-S  SZÁMLAIGÉNYLÉSE PARKOLÁSI ENGEDÉLY KIVÁLTÁSAKOR

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a parkolási engedélyek kiváltásakor, a megfizetett éves várakozási díjról ÁFÁ-s számlát KIZÁRÓLAG A KÉRELMEZŐ MAGÁNSZEMÉLY NEVÉRE ÁLL MÓDUNKBAN KIÁLLÍTANI.

Amennyiben a várakozási engedélyt nem a saját tulajdonában/üzembentartásában levő, hanem a munkáltatójától kizárólagos használatba kapott személygépkocsira szeretné kiváltani, a számlát ez esetben is a szolgáltatás igénybevevője a kérelmező magánszemély nevére állítjuk ki.

A számla kibocsátásának alapvető szabályai alapján az áfaalany a számlát a szolgáltatás igénybevevője számára (azaz a kérelmező magánszemély) köteles kibocsátani.

A fentiek miatt, nem áll módunkban a kérelmező munkáltató nevére kiállítani az ÁFÁ-s számlát.

Megértésüket köszönjük!