Kelenföldön folytatódik a díjövezet bővítése

Tisztelt Gépjárművezető!

Tájékoztatjuk, hogy Újbuda Önkormányzata a közterületi várakozás fejlesztése keretében tovább bővíti a várakozási övezeteket Kelenföldön.

2023. júliustól a várakozási díjköteles zónát kiterjesztjük az alábbiak szerint (térképen kékkel jelölve):

a külső Bartók Béla út környéke (vasút – Etele tér – Vahot utca – Bártfai utca – Tétényi út – vasút által határolt terület) 2023.07.10. napjától

Nádorliget területe (Fehérvári út – Dombóvári út – Szerémi út – Barázda utca által határolt terület) 2023.07.17. napjától

Szent Imre Kórház vonzáskörzete (Tétényi út – Kocsis utca – Fehérvári út – Sárbogárdi út által határolt terület) 2023.07.31. napjától

2023. szeptember-októberben a díjköteles zónát Kelenföldön az Andor utcáig terjesztjük ki (térképen rózsaszínnel jelölve):

Fehérvári út – Bikszádi utca – Hadak útja – Borszéki utca – vasút – Egér út – Andor utca – Fehérvári út

AZ ÚJ VÁRAKOZÁSI ÖVEZETBEN A 4. LAKOSSÁGI VÁRAKOZÁSI ÖVEZETRE (KELENFÖLD) ÉRVÉNYES VÁRAKOZÁSI HOZZÁJÁRULÁSSAL RENDELKEZŐKNEK (lakossági engedély) A PARKOLÁS INGYENES.

Felhívjuk figyelmüket:

  • a kiváltott engedélyek nem az egész kerületre, csak Kelenföldre érvényesek!
  • Kelenföldön egy lakossági zóna van, ezért a kiváltott engedély a 4. lakossági zóna (Kelenföld) teljes területére érvényes.

Részletek: https://parkolas.ujbuda.hu/index.php/2022/12/16/zonasitas/

  • a nyár folyamán bevonásra kerülő területekről már most is kiválthatja engedélyét, amivel díjmentesen tud várakozni Kelenföld már jelenleg üzemelő területein is.
  • a most kiváltott engedélyek a kiváltás napjától 2024. március 31. napjáig érvényesek!
  • a lakossági engedélyek esetén az éves várakozási díj lakásonként az első gépjárműre 12 ezer forint, a második gépjárműre 24 ezer forint.

Tájékoztatjuk, hogy a Kelenföld területén érvényes lakossági engedélyeket az ÜGYFÉLABLAK rendszerén keresztül már most ki lehet váltani.

ÜGYFÉLABLAK 

KÖZPONTI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA

1113 Budapest, Bartók Béla út 79.
telefon: +36 1 790-8830
e-mail: ugyfelszolgalat@ujbudaparkolas.hu

KELENFÖLDI ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODA

1115 Budapest, Fraknó utca 32/B-C
telefon: +36 1 790-8830
e-mail: ugyfelszolgalat@ujbudaparkolas.hu

(Csak bankkártyás fizetés lehetséges!)