Augusztus 31-én lejár a teszt időszak az új kelenföldi zónákban

Az arra jogosultak, kérjük, váltsák ki mihamarabb lakossági parkolási engedélyüket, ami online ügyintézéssel kényelmesen, sorban állás nélkül, rövid idő alatt elkészülhet!

Augusztus 1-én befejezte a nyár elején megkezdett parkolójegy-kiadó automaták telepítését az Újbuda Parkolásüzemeltető Kft. Észak-Kelenföldön. Bár a fizetős parkolási rendszer szakaszosan már elindult, a díjfizető zónák elindulását követően augusztus 31-ig türelmi/teszt időszak van. Ezalatt az idő alatt a bevonásra került új területeken munkatársaink ellenőriznek és figyelmeztetéseket helyeznek ki. Szeptember 1-től a díjfizetés elmulasztása esetén már pótdíjat állapítanak meg.

Az új díjfizető zónák:

  1. A külső Bartók Béla út környéke (vasút – Etele tér – Vahot utca – Bártfai utca – Tétényi út – vasút által határolt terület) 
  2. Nádorliget területe (Fehérvári út – Dombóvári út – Szerémi út – Barázda utca által határolt terület) 
  3. Szent Imre Kórház vonzáskörzete (Tétényi út – Kocsis utca – Fehérvári út – Sárbogárdi út által határolt terület)

Nagyítható térképért kattintson ide!

Az új várakozási övezetben a 4. lakossági várakozási övezetre (Kelenföld) érvényes várakozási hozzájárulással rendelkezőknek (lakossági engedély) a parkolás ingyenes. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiváltott engedélyek nem az egész kerületre, csak a 4. lakossági várakozási övezetre (Kelenföldre) érvényesek!

A 2023-ban kiváltott engedélyek a kiváltás napjától 2024. március 31. napjáig érvényesek! Részletesen a lakossági várakozási hozzájárulás feltételeiről és díjszabásairól itt olvashat.

Válassza az Ügyfélablak felületet, ahol online kényelmesen, gyorsan, sorban állás nélkül válthatja ki a lakossági várakozási engedélyét. Hiánypótlás, adategyeztetés esetén ez 1–3 munkanap lehet. A jogszabályban megállapított ügyintézési határidő legfeljebb 30 nap.

Személyes ügyintézés Ügyfélszolgálati Irodáinkban lehetséges:

  • 1113 Budapest, Bartók Béla út 79.
  • 1115 Budapest, Fraknó utca 32/B. (kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség)

Újbuda parkolással kapcsolatos jogszabályainak gyűjteményét itt találja.