Október 31-én lejárt a tesztidőszak az új, dél-kelenföldi zónákban

Az arra jogosultak, kérjük, váltsák ki mihamarabb parkolási engedélyüket, ami online ügyintézéssel kényelmesen, sorban állás nélkül, rövid idő alatt elkészülhet!

Szeptember 30-ig befejezte a parkolójegy-kiadó automaták telepítését az Újbuda Parkolásüzemeltető Kft. Dél-Kelenföldön. A díjfizető zónák elindulását követően október 31-ig türelmi/teszt időszak volt. Ezalatt az idő alatt a bevonásra került új területeken munkatársaink ellenőriztek és figyelmeztetéseket helyeztek ki.

November 2. napjától a díjfizetés elmulasztása esetén már pótdíjat állapítanak meg.

Az újonnan bevont terület:

Fehérvári út – Bikszádi utca – Hadak útja – Borszéki utca – vasút – Egér út – Andor utca

Nagyítható térképért kattintson ide!

Az új várakozási övezetben a 4. lakossági várakozási övezetre érvényes lakossági engedéllyel rendelkezőknek a parkolás ingyenes. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiváltott engedélyek nem az egész kerületre, csak a 4. lakossági várakozási övezetre (Kelenföldre) érvényesek!

A 2023-ban kiváltott engedélyek a kiváltás napjától 2024. március 31. napjáig érvényesek! Részletesen a lakossági várakozási hozzájárulás feltételeiről és díjszabásairól itt olvashat.

Válassza az Ügyfélablak felületet, ahol online kényelmesen, gyorsan, sorban állás nélkül válthatja ki a lakossági várakozási engedélyét. Hiánypótlás, adategyeztetés esetén ez 1–3 munkanap lehet. A jogszabályban megállapított ügyintézési határidő legfeljebb 30 nap.

Személyes ügyintézés Ügyfélszolgálati Irodáinkban lehetséges:

  • 1113 Budapest, Bartók Béla út 79.
  • 1115 Budapest, Fraknó utca 32/B. (kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség)

Újbuda parkolással kapcsolatos jogszabályainak gyűjteményét itt találja.