Hamarosan szeptember, ne feledjék, a gyermekszállítási engedélyeket újra ki kell váltani!

Online, ügyfélablakon keresztül, kényelmesen, gyorsan, sorban állás nélkül is kiváltható a bölcsődébe, óvodába és az általános iskola 1-5 évfolyamába járó gyermekek szállítási várakozási hozzájárulása.

Gyermekenként legfeljebb 2 engedély adható ki, mely az azon feltüntetett területeken belül érvényes.

Az engedély:

  • bölcsődébe, óvodába járó gyermekek esetén 89 óra, valamint 12:3018 óra között legfeljebb 20-20 perc, míg az
  • általános iskola 1–5 osztályába járó gyermekek esetén 13–18 óra között legfeljebb 20 perc

díjfizetés nélküli várakozásra jogosít.

A kérelem benyújtáshoz minden esetben szükséges a gyermekszállításhoz kapcsolódó várakozási hozzájárulási kérelem KGY/24 kitöltése; a bölcsőde, óvoda, általános iskola intézménylátogatási igazolása; valamint a kérelmező személyazonosító okmánya, lakcímkártyája és a megjelölt gépjármű forgalmi engedélye.

Válassza az Ügyfélablak felületet, ahol online – amennyiben nincs eltérés az adatokban –, rövid idő alatt sikeresen intézhető a gyermekszállítási engedély benyújtása. Hiánypótlás, adategyeztetés esetén ez 1-3 munkanap lehet. A jogszabályban megállapított ügyintézési határidő legfeljebb 30 nap. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat az online várakozási hozzájárulás igényléséhez.

Személyes ügyintézés Ügyfélszolgálati Irodáinkban lehetséges:

  • 1113 Budapest, Bartók Béla út 79.
  • 1115 Budapest, Fraknó utca 32/B (kizárólag bankkártyás fizetésre van lehetőség)

A bölcsődei és óvodai gyermekszállítási várakozási hozzájárulások feltételeit, a szükséges dokumentumok részletes leírását itt találja.

Az iskolai gyermekszállítási várakozási hozzájárulások feltételeit pedig itt olvashatja.

A kérelem benyújtása nem minősül érvényes várakozási hozzájárulásnak, az érvényességi területen és időben történő díjfizetés nélküli parkolásra kizárólag a kérelem elbírálását követően kiadott várakozási hozzájárulás jogosít.

A várakozási hozzájárulás nem mentesít a KRESZ szabályainak betartása alól.

Újbuda parkolással kapcsolatos jogszabályainak gyűjteménye: https://parkolas.ujbuda.hu/index.php/parkolassal-kapcsolatos-jogszabalyok/